Щоб досягти європейських стандартів якості та ефективності в деревообробці

Цій меті і був підпорядкований міжнародний семінар лісівників і деревообробників України, організований компанією «МВМ­Київ», яка є ексклюзивним представником фірми Walter на території України і не тільки постачає для деревообробної промисловості необхідне обладнання та інструмент, а й надає весь комплекс інжинірингових та сервісних послуг, пов’язаних з його експлуатацією.

Співпрацюючи з деревообробниками по всій Україні, компанія «МВМ­Київ» має значний досвід в організації енергоефективних та прибуткових деревообробних виробництв, які б забезпечували підприємствам європейський рівень якості та ефективності на всіх етапах деревообробки.

Семінар відбувався 15­16 лютого в містах Пустини та Жешув у сусідній Польщі і був представлений широкою аудиторією лісівників та деревообробників України, які прагнуть забезпечити у деревообробній галузі європейські стандарти якості та ефективності, щоб стати конкурентоздатними на зовнішніх ринках.

Від чернігівських лісівників у роботі міжнародного семінару взяли участь директор ДП «Городнянське лісове та мисливське господарство» Сергій Аніщенко, головні інженери: ДП «Добрянське лісове господарство» В’ячеслав Киченок та ДП «Ніжинське лісове господарство» Олександр Баргамін.

Інформуючи наш часопис про перебіг семінару, його особливості, представники Чернігівського ОУЛМГ наголошували, що вже у перший день роботи семінару після прибуття групи в місто Пустини на виробництво фірми Walter вони одержали можливість познайомитися не тільки з власником і керівником фірми, а й з виробництвом деревообробного обладнання, інструменту, систем аспірації та переробки відходів від лісопиляння, а також вивчали досвід організації лісопильної ділянки на фірмі. До речі, фірма Walter була заснована Владиславом Хробаком у 1992 році у містечку Пустини у південно­східній частині Польщі.

 Спочатку виробництво дерево­обробного обладнання переслідувало одну мету – забезпечення власних потреб, адже до заснування фірми Владислав Хробак займався лише розпилом деревини. Але велика цікавість на ринку до розробленого обладнання призвела засновника і власника до розширення основного профілю – виробництва машин і устаткування для деревообробки.

Прагнення максимально вдосконалити процес розпилу деревини стало основою для розвитку компанії. Протягом становлення вона досягла значного прогресу у виробництві високотехнологічного обладнання, яке характеризується надійністю, довговічністю, точністю, має  просту конструкцію та високу продуктивність, а також доступну  ціну.

— Нас просто вражала організація деревообробного виробництва, підбір обладнання, пильного інструменту, встановлення аспірації, переробка відходів та інші виробничі питання, якими опікуються на лісопильній ділянці фірми, — розповідає головний інженер Добрянського держлісгоспу В’ячеслав Киченок.

З українськими лісівниками і деревообробниками сам власник і спеціалісти фірми вели відверту розмову про переваги високотехнологічної деревообробки новітнім обладнанням, механізмами та інструментами, які забезпечують виробництву високу економічну ефективність, а, отже, і високу конкурентоздатність на зовнішніх ринках.

16 лютого українські лісівники і деревообробники відвідали місто Жешув та його пам’ятні місця, а також фірму Walter, де мали можливість ознайомитися з однією з найбільших та найсучасніших фабрик із виробництва деревообробних верстатів, інструменту, систем аспірації та механізації в галузі обробки деревини у Східній Європі. Фабрика оснащена високоточним сучасним виробничим обладнанням провідних європейських та японських виробників – таких як MAZAK (Японія) та обладнанням для виробництва пил фірм Iseli (Швейцарія), Vollmer (Німеччина). Спеціалісти підприємства роз’яснювали українським лісівникам та деревообробникам, що впроваджена на підприємстві технологія виробництва дозволяє виготовляти продукцію з високою точністю заданих параметрів, що забезпечує стабільні характеристики всіх вузлів верстатів, надійність конструкцій та високі показники.

Виробничі процеси на підприємстві відбуваються в сучасних приміщеннях за чітко визначеними маршрутами з мінімальними витратами на транспортування між операціями, що значно скорочує термін виготовлення верстатів.

— Нас надзвичайно вразили всі лінії з виготовлення торцювальних верстатів для призм і дошок, а також поздовжньо­обрізний верстат, верстати для обробки обапола, а також багатопильні верстати – двохвальний і одновальний та брусувальний вертикально­горизонтальний верстат. Дивувала й допоміжна механізація, як­от подавач колоди та подавач горбиля, завантажувальні естакади, скидачі колод, транспортери стрічкові, ланцюгові і роликові, конвеєри, — діляться враженнями учасники цього пізнавального і корисного міжнародного семінару.

Підсумки семінару були підведені 16 лютого, а після загальної дискусії учасників група українських лісівників та деревообробників відбула з міста Жешув до Львова.

Висновок після участі у Міжнародному семінарі з питань деревообробки єдиний: для такого обладнання механізмів та інструменту, які учасники семінару побачили на фірмі  «WALTER», потрібні значні кошти. Їх держпідприємства лісової галузі могли б заробити і самі за сприяння уряду та підтримки держави.

Микола Тищенко,

Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства