Щоб наблизити перемогу над знавіснілим ворогом, поліські лісівники і в сувору зиму воєнного лихоліття забезпечать людей і соціальну інфраструктуру дровами

Як першочергове, невідкладне завдання збільшення заготівлі паливних дров визначив перед працівниками лісової галузі міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Голова Держагентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець запевнив, що лісова галузь готова знайти для країни необхідні обсяги дров паливних. Лісівники Чернігівщини вже протягом восьми місяців повністю забезпечують дровами і населення, і всі об’єкти соціальної сфери.

Ось, наприклад, як ця робота поставлена у ДП «Городнянське лісове господарство», розповідає головний лісничий Максим Левкович:

– За вісім місяців заготовлено 21 тисячу 300 кубометрів дров’яної деревини. Населенню вже реалізовано 16 з половиною тисяч кубометрів. Здебільшого звертаються до нас жителі не тільки Городнянщини, а й Ріпкинщини, Чернігівського району. Решту відправили до закладів соціальної сфери. Майже всі школи Городнянщини відмовилися від газу, замінили газові котли на твердопаливні, пристосовані для опалення дровами.

Головний інженер ДП «Городнянське лісове господарство» Олександр Дем’янцев додає:

– Дров’яна деревина на нижньому складі не затримується. Населення забирає дрова як з лісу, так і з нижнього складу. Намагаємось працювати без черг. На рубках головного користування заготовили 13 тисяч 800 кубометрів. Від рубок формування і оздоровлення лісів – сім з половиною тисяч кубометрів. Від продукції переробки – 4 тисячі 300 кубометрів. Навіть тирсу забирають промисловці для своїх котелень. Розкупили її вже 5 тисяч 200 кубометрів. Крім того, усім, хто забажає, надаємо послуги автотранспортом.

Лісничий Тупичівського лісництва Сергій Шульга розповідає:

– Останнім часом населення активізувалося. Щоденно приймаємо заявки на дрова. Бригада лісорубів на чолі з Миколою Філоном. Трудяться повний світловий день, заготовляючи деревину для потреб земляків. А ось, наприклад, Віктор Голодніков, котрий проживає з братом Валентином, самі вже заготували на зиму 15 кубометрів дров. Це обійшлося братам лише у п’ять тисяч гривень. Кажуть, і зараз рубаємо. Від газу відмовилися давним-давно. І все населення Тупичівської громади так само. Тепер біля кожного двору повно дров.

У лісництвах ДП «Городнянське лісове господарство» день починається з прийому заяв від населення і установ. Запевняю: дров вистачить усім. Наші городнянські ліси багаті на дрова, тож всі зимуватимуть у теплі.

Отож і міністр довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, і голова Держагентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець можуть бути упевнені, що і в сувору зиму воєнного лихоліття працівники лісової галузі не підведуть.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства