Щоб точно знати, яким скарбом володіємо і як найбільш ефективно його використовувати

Щоб забезпечити ефективне та науково обґрунтоване ведення лісового господарства, охорону, захист, раціональне використання лісів та підвищити їх екологічний і ресурсний потенціал, проводиться лісовпорядкування.

Це – надзвичайно важлива справа, один із магістральних напрямів діяльності лісівників, адже в матеріалах лісовпорядкування дається якісна й кількісна характеристика кожної лісової ділянки, комплексна оцінка ведення лісового господарства. Матеріали лісовпорядкування є обов’язковими для ведення лісового господарства, планування й прогнозування використання лісових ресурсів.

Саме ці важливі питання обговорено в Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства на другій лісовпорядній нараді. У ній взяли участь начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко, його заступник – головний лісничий Вадим Фесюн, начальник управління заповідної справи і екологічного моніторингу департаменту екології та природних ресурсів ОДА Віталіна Синіговець, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту НУБіП України Олександр Бала, начальник Київської лісовпорядної експедиції Микола Кравчук, т.в.о. начальника Харківської лісовпорядної експедиції Василь Гриневич, начальники лісовпорядної партії Максим Веремчук, Іван Лафренко, Дмитро Токарський, Володимир Романюк, а також директори ДП «Городнянське лісове господарство» Валентин Реуцький, ДП «Корюківське лісове господарство» Андрій Лашко, ДП «Ніжинське лісове господарство» Андрій Данько, ДП «Чернігівське лісове господарство» В’ячеслав Киченок, начальник та головні спеціалісти відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ, головні лісничі лісогосподарських підприємств.

Перед учасниками наради виступив начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко:

– Сьогодні закладається новий фундамент нашої роботи на наступний період. Всім потрібно працювати так, аби забезпечити подальший розвиток лісового господарства, ефективно використовуючи той потенціал, що закладено. Слід наполегливо впроваджувати нові технології, прогресивні методи. Це неодмінно дасть вагомий результат.

Заступник начальника управління,  головний лісничий Вадим Фесюн розповів про мету наради й першочергові завдання лісогосподарських підприємств.

На нараді виступила начальник управління заповідної справи і екологічного моніторингу департаменту екології та природних ресурсів ОДА Віталіна Синіговець, зокрема зазначила, що між департаментом і лісівниками налагоджена тісна співпраця, що є запорукою вирішення поставлених завдань. Вона наголосила на важливості упорядкування об’єктів природо-заповідного фонду, обстеженні, визначенні меж і охоронних зон природо-заповідного фонду.

На нараді розглянуто основні положення проектів організації та розвитку лісового господарства за участю начальника Київської лісовпорядної експедиції ВО «Укрдержліспроєкт» Миколи Кравчука. Проаналізовано всі напрямки діяльності п’яти державних лісогосподарських підприємств Чернігівського ОУЛМГ за ревізійний період і визначено обсяги робіт та їх спрямування на перспективу. Відмічено позитивні й проблемні питання в процесі ведення лісогосподарської діяльності. В цілому визнано, що робота проводилась задовільно, відповідно до проектів лісовпорядкування і була спрямована на ефективне виконання комплексу лісогосподарських і лісовідновних заходів, підвищення продуктивності лісів, покращення їх екологічного стану, посилення захисних і кліматорегулюючих функцій лісу, на раціональне використання та відтворення лісових ресурсів.

Кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту НУБіП України Олександр Бала у своєму виступі розповів учасниками наради про проходження лісогосподарськими підприємствами процедури оцінки впливу на довкілля.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства