Щоб весь комплекс лісогосподарювання діяв ефективніше

Реалізації цієї мети і була присвячена виїзна виробнича нарада директорів держпідприємств та начальників відділів і спеціалістів ЧОУЛМГ 3 листопада цього року.

Відкриваючи її пленарну частину в актовій залі обласного управління лісового та мисливського господарства, його очільник Олександр Демченко проінформував учасників наради про діяльність лісогосподарських підприємств, виконання намічених планів. Головну увагу присутніх начальник ЧОУЛМГ зосередив на лісокультурній діяльності, охороні лісів від пожеж, будівництві та ремонті доріг, відкритті полювання на хутрових звірів, а також проаналізував роботу радіологічної лабораторії та її перспективи.

Начальник відділу мисливського господарства управління Микола Пиріг проінформував про ведення мисливського господарства у мисливських угіддях підприємств, організацію рейдових бригад щодо контролю за дотриманням правил полювання, навчання з лісовою охороною стосовно цих правил.

Начальник відділу лісового господарства Олександр Марахонько надав пояснення щодо введення Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», розповів про досвід діяльності рейдової бригади ДП «Ніжинське лісове господарство» з охорони лісу від самовільних рубок та виявлення браконьєрів, закликавши учасників наради до створення таких рейдових бригад в інших держлісгоспах.

В інформації начальника відділу лісових ресурсів Петра Приходька йшлося про ринок збуту деревини, проведення аукціону з її продажу. Вказав він і на дотримання правил охорони праці і техніки безпеки на всіх напрямках лісогосподарської діяльності.

Під час практичної частини виїзної наради її учасники ознайомилися з лісогосподарською діяльністю ДП «Чернігівське лісове господарство». Вони оглянули та всебічно проаналізували стан лісових культур, лісового розсадника, ділянок природного поновлення сосни звичайної, площ пожеж різних років, збудованої лісової дороги в Любецькому лісництві.

Стан лісової дороги та проведення вибіркової санітарної рубки оглянули і в Мекшунівському лісництві.

У Славутицькому лісництві учасники обласної виробничої наради обговорили перспективу будівництва на території цього лісництва проміжного складу.

Переїхавши до Пакульського лісництва, учасники наради оцінили стан лісових насаджень після пожеж минулих років і створення лісових культур на цих ділянках.

В актовій залі Пакульського лісництва начальник обласного  управління Олександр Демченко підбив підсумки виїзної виробничої наради, зосередивши увагу керівників підприємств на необхідності більш чіткої і відповідальної роботи, що відповідала б високим вимогам сьогодення. Він також наголосив і на необхідності співпраці радіологічної лабораторії зі споживачами деревини і населення. Олександр Демченко також запросив учасників наради висловити свої судження як з приводу оглянутих об’єктів, так і перспектив розвитку лісового господарства.

На завершення свого виступу начальник ЧОУЛМГ закликав учасників наради, а в їх особі всіх працівників лісової галузі області  докласти максимальних зусиль для підвищення авторитету державних лісогосподарських підприємств та зберегти довіру і повагу громадськості до працівників лісової галузі.

Учасники наради прийняли відповідні рішення з обговорених питань.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства