Щоб знати, де своє охороняти

В актовій залі обласного управління лісового та мисливського господарства за участі головних спеціалістів управління, директорів і головних лісничих державних лісогосподарських підприємств, керівництва КП «Чернігівоблагроліс» та його дочірніх підрозділів у районах 4 грудня відбулася виробнича нарада, на якій обговорювалися питання з облаштування українсько-білоруського державного кордону.

Нараду відкрив і виступив з інформацією начальник Чернігівського ОУЛМГ Олександр Демченко. Він, зокрема, зазначив, що 1 грудня цього року в Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада за участі заступника голови Держлісагентства України Володимира Бондара, керівників Чернігівського, Волинського, Житомирського та Рівненського обласних управлінь лісового та мисливського господарства, на якій обговорювалися проблемні питання щодо облаштування п’ятиметрової смуги кріплення Державного кордону України на лісових масивах,  які межують з Республікою Білорусь.

Необхідність проведення такої наради зумовлена дорученням першого віце-прем’єр-міністра України, міністра економічного розвитку Степана Кубіва і обстановкою, яка складається на українсько-білоруському прикордонні.

Очільник ЧОУЛМГ Олександр Демченко наголосив, що протяжність державного кордону з Республікою Білорусь у лісах області становить 22,7 кілометра, з них 17,3 кілометра – на території державних лісогосподарських підприємств Чернігівського ОУЛМГ, 5,4 кілометра – на території дочірніх підприємств КП «Чернігівоблагроліс».

З обговорюваних на нараді питань також виступив начальник відділу лісового господарства управління Олександр Марахонько, котрий ознайомив учасників наради з листом Міністерства закордонних справ України щодо демаркації українсько-білоруського Державного кордону та протоколом засідання делегації України у роботі спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії. Начальник відділу лісових ресурсів облуправління Петро Приходько звернув увагу учасників наради на необхідність проведення робіт з обрахунку об’ємів вирубування насаджень та проведення робіт з безпосередньої підготовки п’ятиметрової смуги вздовж лінії демаркації українсько-білоруського кордону, в тому числі з виконання масштабних робіт з очищення смуги від лісових насаджень і дерев. Петро Приходько також зазначив, що ці роботи потребують досить значних фінансових витрат та спеціальної техніки, зокрема машин для корчування пнів, а, отже, і паливно-мастильних ресурсів.

На нараді вирішено: директорам ДП «Городнянський лісгосп», «Добрянський лісгосп», директорам «Ріпкирайагроліс», «Городнярайагроліс» офіційно звернутися до відповідних райдержадміністрацій і державних виконавчих органів в області з питання залучення їхніх представників до робочої групи з інвентаризації смуги кріплення держкордону на територіях районів. Лісогосподарські підприємства мають невідкладно визначити об’єми робіт, терміни їх виконання та провести грунтовні обрахунки витрат з вирубування насаджень та розкорчування вздовж прикордонної смуги.

Підсумував роботу виробничої наради начальник ЧОУЛМГ Олександр Демченко, закликавши її учасників виявити максимум відповідальності з реалізації надважливого завдання державного значення.

+++

Нарада щодо демаркації українсько-білоруського державного кордону за участі керівників Чернігівського прикордонного загону, обласного управління лісового та мисливського господарства, КП «Чернігівоблагроліс», головного управління Держгеокадастру в області, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, департаменту екології та природних ресурсів 6 грудня цього року відбулася також  у виконуючого обов’язки першого заступника обласної державної адміністрації Ю. Свириденка.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства