Сучасна техніка для лісової охорони

Ключі від нової сучасної техніки для охорони лісу від пожеж і лісопорушень отримало Державне підприємство «Чернігівське лісове господарство». Два автомобілі Mitsubishi L-200 передали на баланс підприємства від Держлісагенства, яке спрямувало свої зусилля для технічної модернізації галузі. Це справді суттєві капітальні інвестиції в розвиток лісового господарства, адже вартість техніки сягає понад 2 млн гривень.

Автомобілі плануються після дообладнання використовувати в пожежонебезпечний період як пожежні модулі, тобто технічні засоби швидкого реагування на випадки загорянь. В період високих класів пожежної небезпеки автомобілі будуть розташовані на чергуванні в найнебезпечніших та найбільш вразливих місцях до лісових пожеж. Нова надійна техніка має покращити мобільність лісової охорони в найгарячіший період, адже пристосована до пересування лісовими дорогами, з поганим покриттям та навіть бездоріжжям. В інший час – автомобілі будуть використовувати для роботи рейдових бригад щодо протидії лісопорушень.

Власне, протипожежна безпека знаходиться на постійному контролі ДП «Чернігівський лісгосп». Завдяки своєчасному виявленню загорянь в лісі, оперативному реагуванню лісової охорони, а також оновленню матеріально-технічної бази на підприємстві зазначають позитивні зміни. Аналізуючи дані 2020 та  2021 років, серед виявлених й ліквідованих пожеж у лісових масивах площа загорянь зменшилася на 38 %. Державна лісова охорона в переважній більшості змогла ліквідувати вогонь на початкових стадіях, відвертаючи загрозу знищення лісових масивів на значних площах.

З метою оперативного виявлення та моніторингу загорянь в природних екосистемах, на підприємстві функціонує централізоване відеоспостереження. На сьогодні лісові насадження в 16 лісництвах Чернігівського лісгоспу, окрім одного, враховуючи свою територіальну розгалуженість, повністю покриті телевізійними системами спостереження. Робота у пріоритетному напрямку охорони лісів від пожеж продовжується.

 

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства