Свято, лісом освячене

IMG_1296

Радісно і змістовно проходив День Знань у загальноосвітніх школах за участі працівників лісівничої галузі Чернігівщини у Ріпкинському, Городнянському, Сновському, Семенівському, Новгород-Сіверському та інших найбільш «зелених» районах Сіверського краю. Директори і спеціалісти держлісгоспів та лісництв виступили перед школярами з екологічними лекціями, розповідями про шановану людьми професію лісівника, про те, яким життям живуть ліси сьогодні і якими вони стануть у майбутньому. Отож, День Знань став для багатьох учнів святом, освяченим лісом.

Особливо урочистим і хвилюючим був День Знань у Сновську для учнів вищого професійно-технічного училища лісового господарства. Урочисту лінійку з нагоди посвяти першокурсників в учні знаного і за межами області навчального закладу відкрила директор училища Лариса Дубина. Вона привітала учнівське поповнення і педагогів із початком нового навчального року в стінах одного з найкращих училищ в системі профтехосвіти України, подякувала всім, хто обрав для продовження освіти саме Сновське вище профтехучилище, яке силами колективу і громадськості зміцнило свою навчальну базу, створило належні умови для навчання і успішного набуття майбутніх професій.

До слова був запрошений і присутній на святі колишній багаторічний директор училища, а нині голова обласної ради Ігор Вдовенко. Він, зокрема, наголосив, що професійно-технічна освіта України нині реформується і переживає нелегкі часи у зв’язку з тим, що має в подальшому утримуватися за кошти місцевих бюджетів.

– Але, – запевнив очільник обласної ради, – депутати Чернігівщини всіх рівнів не залишать поза сферою своїх постійних турбот наш з вами рідний навчальний заклад, який здійснює важливу для Сіверського краю місію, готуючи кадри спеціалістів для лісової, будівельної, харчової галузі.

Ігор Вдовенко також запевнив, що Сновське училище в наступному році буде реорганізоване в комунальний навчальний заклад, і закликав учнів наполегливо оволодівати знаннями, необхідними для успішної трудової діяльності в майбутньому, щоб принести рідній Чернігівщині якнайбільше користі.

Голова обласної ради під оплески присутніх вручив медаль ветерана праці одному з засновників Сновського вищого профтехучилища Олександру Жерденку, а заступнику директора училища з навчальної роботи Олександру Царуку – Почесну грамоту обласної ради. Із щирою вдячністю були прийняті від голови обласної ради святкові подарунки училищу – ноутбук та інтерактивна навчальна дошка.

Начальник Чернігівського ОУЛМГ Андрій Пивовар з нагоди Дня Знань передав усім учасникам святкового зібрання сердечні привітання від трьохтисячного колективу лісівників Сіверського краю і наголосив, що дуже важливо для лісівничої справи те, що в стінах училища, окрім інших багатьох спеціальностей, готують лісівників-єгерів і лісівників-озеленювачів, яких після навчання з нетерпінням чекають усі 12 лісгоспів області. Очільник обласного управління лісового і мисливського господарства вручив училищу подарунки від лісівників – дві бензопили фірми «STIНL» та дві мотокоси цього ж виробника, чим суттєво поповнився технічний арсенал училища.

На святі також виступив ветеран праці Олександр Жерденко, котрий відзначив, що у наступному році училищу виповниться 50 років із дня відкриття. За півстоліття навчальний заклад пройшов славний шлях, який починався від скромного приміщення, де тільки й міг розміститися тодішній невеличкий учнівський колектив, що вміщувався на двох підводах, коли виїжджали в ліс на практичні заняття.

– А нині, – наголосив колишній засновник училища, – мені приємно бачити світлі багатоповерхові корпуси навчального закладу, його сучасну навчальну базу, де опановуватиме лісову та інші науки численний і дружний учнівський колектив, який згодом має з честю нести звання випускника нашого училища в трудові колективи області.

З привітаннями на святі виступили і керівники місцевої влади Сновська.

По тому всі учасники поклали квіти до Меморіальних Дошок випускників училища – воїнів АТО Юрія Костюченка і Олега Науменка, життя яких обірвалося в запеклих боях на Донецькому летовищі і під Дебальцевим на Сході України.

І гості, і учні навчального закладу хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

IMG_1299 IMG_1336 IMG_1365 IMG_1369 IMG_1396 IMG_1404 IMG_1411 IMG_1418 IMG_1424 IMG_1467 IMG_1476 IMG_1516

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства