Тут і майбутню Перемогу відсвяткуємо!

Сказав під час відкриття  рекреаційного пункту «Діброва» директор ДП «Корюківське лісове господарство» Андрій Лашко.  Присутні зустріли його слова оплесками…

Зараз майже по всій країні діє заборона відвідування лісів. Це питання регулюється на рівні обласних військово-цивільних адміністрацій. Але поліщуки звикли до лісу, який став їм рідним з дитинства. На жаль, тепер  наші ліси ще нашпиговані вибуховими пристроями, які залишили по собі окупанти. Тому лісгоспи, дбаючи про безпеку відвідувачів лісу, облаштовують спеціальні рекреаційні пункти в тих місцях, де вже побували рятувальники і знешкодили всі небезпечні предмети.

Як правило, чудово облаштовані для відпочинку рекреаційні пункти стають окрасою лісів неподалік автотрас, у найбільш мальовничих місцях.

Один із таких пунктів, вже одинадцятий, 17 листопада відкрито неподалік від  Корюківки у кварталі 52 Андрониківського лісництва ДП «Корюківське лісове господарство».

Розташований він біля траси Чернігів – Корюківка. Під час відкриття цього місця відпочинку і окраси довкілля директор ДП «Корюківське лісове господарство» Андрій Лашко  зазначив:

– На цій лісовій галявині колись заготовляли сіно для коней Андрониківського лісництва. Та коні вже в минулому. Тепер тут можуть себе комфортно почувати і літні люди, і мами з дітьми, і грибники, і збирачі ягід. Навіть молодята на лоні природи зможуть  відсвяткувати своє весілля. Для цього у нас створені всі умови, є все необхідне. Екологічна стежка, вісім бесідок, дві мангальні зони, волейбольне поле, дитячі майданчики, гойдалки, місця для приготування їжі на багатті, вбиральня, місце для збору сміття.  Плануємо збудувати ще й футбольне міні-поле, а також сцену для художньої самодіяльності. Таку, щоб не соромно було запросити сюди і відомого співака, і знаного актора.

Після того, як урочисто була перерізана стрічка до рекреаційного пункту «Діброва», всі гості висадили пам’ятні дубочки. А директор лісгоспу Андрій Лашко при цьому додав: «Тут і Перемогу відсвяткуємо!»

У відкритті рекреаційного пункту взяли участь начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко та його заступники Олександр Жук та Вадим Фесюн, начальник Корюківської військової адміністрації Іван Ващенко, голова Корюківської районної ради Віктор Чернуха, Корюківський міський голова Ратан Ахмедов, депутат Чернігівської обласної ради Олександр Левицький, генеральний директор АТ «Слов’янські шпалери-КФТП» Віктор Мурай, директори державних лісогосподарських підприємств Чернігівського ОУЛМГ.

Начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко розповів присутнім:

–  Наразі на території лісових масивів лісогосподарських підприємств Чернігівського ОУЛМГ функціонує 70 рекреаційних пунктів. Загальна площа лісової рекреації – понад 20 гектарів. Вони розташовані і на магістралях Київ — Глухів, Київ — Суми, Київ — Чернігів — Грем’яч, і на місцевих трасах, і на дорогах, які з’єднують села. Щороку лісогосподарські підприємства витрачають чимало коштів на підтримання рекреаційних пунктів у належному стані. Їх обслуговування — додаткова турбота працівників лісової галузі. І хоча турбота додаткова, неоплачувана, але люди, які присвятили своє життя лісовому господарству, ставляться до неї відповідально.

Розвиток рекреаційної діяльності у лісогосподарських підприємствах Чернігівського ОУЛМГ і надалі слугуватиме інструментом еколого-просвітницького виховання як місцевого населення, так і гостей Чернігівщини.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства