У Чернігівському лісгоспі заклали надійний фундамент майбутнього лісу

Відтворення лісових насаджень – кропітка справа. У ДП «Чернігівський лісгосп» на фінішній прямій – комплекс весняних лісокультурних робіт. Наразі на підприємстві завершується активна робота із висівання насіння лісових порід у ґрунт (розсадники) і контрольоване середовище (теплиці та короби).

Вже восени лісівники планують отримати понад 1 мільйон стандартних сіянців сосни звичайної. На базі підприємства функціонує 6 теплиць, 2 короби і 3 розсадники на загальній площі 0,5 га.

Забезпечення власним якісним садивним матеріалом має надважливе значення у роботі лісівників, адже саме від якості вирощених сіянців залежить продуктивність майбутніх лісів. Метод вирощування із закритою кореневою системою дає змогу продовжити садіння лісових культур у різні агротехнічні строки та сприяє їх кращій приживлюваності.

Ліс починається із насінини. А щоб у майбутньому отримати дужі ліси, важливо також вкласти клопітку багаторічну працю лісівників. Перед створенням лісових культур слід зібрати насіння лісових порід і перевірити його на якість, висіяти в розсадники, щоб виростити стандартні здорові сіянці, дбайливо доглядати їх. І тільки тоді молоді деревця висаджуються на лісокультурні площі, де з плином часу та при дбайливому господарюванні вони перетворюються на могутні зелені насадження.

Тому ми постійно вдосконалюємо лісокультурний напрямок роботи та працюємо на високий результат.

 

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства