У прикордонних лісах Чернігівщини та Сумщини триває зимовий облік диких тварин

Протягом січня-лютого у мисливських угіддях Чернігівської та Сумської областей, з дотриманням заборон та обмежень, встановлених на період дії правового режиму воєнного стану, проходить облік чисельності диких тварин, в тому числі і занесених до Червоної Книги України.

Рахують тварину анкето-опитувальним методом та за допомогою фото- і відеопасток, а також, на місцях підгодівлі та зимових скупчень тварин.

Окрім того, визначаючи чисельність вовків, для отримання найбільш достовірних даних використовується інформація з різних джерел, а результати порівнюються із сусідними мисливськими угіддями.

Для більш об’єктивного відображення результатів обліку чисельності тварин залучаються фахівці Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, державні районні мисливствознавці, працівники державної лісової охорони, представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації, Держпродспоживслужби та громадськості.

За проміжними підсумками проведених заходів з обліку чисельності диких тварин на території Сумської та Чернігівської областей можна відзначити, що хижаків під час воєнного стану, відколи заборонили полювання, у лісах побільшало.

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства