В Чернігові на Старій Подусівці санітарні рубки проводяться законно

Кожне звернення громадськості щодо законності рубки дерев в лісовому господарстві – це ретельний розгляд справи, спілкування із заявниками, надання всіх необхідних офіційних документів, а не просто відписка.

Цими днями до Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» надійшло звернення жительки Чернігова щодо доцільності призначення дерев в рубку у районі Старої Подусівки (м.Чернігів). На зустріч із ініціативною групою прибули головний лісничий підприємства Володимир Єленич, лісничий Красилівського лісництва Олександр Чигринець та головний спеціаліст ЧОУЛМГ Богдан Пивовар.

За результатами спільного огляду ділянок, на яких заплановані заходи з поліпшення санітарного стану лісів у кварталі 127 виділах 1;2;3;5 Красилівського лісництва встановлено, що на відібраних в рубку деревах зазначена порядкова нумерація та проведено клеймування цих дерев біля шийки кореня і позначення категорії технічної придатності. Вибірка, правильність взяття дерев у рубку відповідає «Методичним вказівкам з відведення і таксації лісосік» та «Санітарним правилам в лісах України», про що було роз’яснено заявнику та жителям мікрорайону.

Чому санітарні рубки важливі?  Санітарно-оздоровчі заходи для поліпшення стану лісів є частиною комплексу профілактичних заходів для збереження стійкості насаджень, запобігання розвитку патологічних процесів у лісі, зменшення шкоди, що завдається шкідниками, хворобами, ліквідації наслідків аварій та стихійного лиха.

Як перевірити легальність вирубки за допомогою смартфона або комп’ютера? Кожен громадянин може зайти з комп’ютера чи телефону на сайт lk.ukrforest.com та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок. Реєстр містить низку опцій, зокрема, можна обрати необхідну область, лісгосп, лісництво, квартал та виділ, систему і тип рубок, їхній статус та період проведення.

У загальному переліку можна обрати «Переглянути» та детально ознайомитися з тим чи іншим лісорубним квитком та ділянками, на яких відбувається чи відбуватиметься заготівля деревини, а також переглянути на онлайн карті.

Якщо Ви, гуляючи лісом, бачите рубку дерев, то вам потрібно зайти на сайт lk.ukrforest.com і обрати опцію «Карта». У телефоні має бути ввімкнена геолокація. Тоді на онлайн-карті автоматично визначиться геопозиція у лісі. Натиснувши на відповідний номер виділу, можна побачити інформацію про рубку, а також можна переглянути відповідний лісорубний квиток.

 

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства