В МИСЛИВСЬКИХ ГОСПОДАРСТВАХ ЧЕРНІГІВЩИНИ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ СЕЗОН ПОЛЮВАННЯ НА ПЕРНАТУ ДИЧИНУ

Водно-болотні мисливські угіддя Придесення завжди приваблювали мисливців. Прикро, що через посушливе нинішнє літо попересихало багато річок і водойм. Качки переселилися до великої води. Та це не захмарило мисливцям очікуваної події: старту полювання.

Хоча для більшості з них головне не трофеї, а виїзд на природу, запашна юшка на березі річки чи озера й спілкування з друзями. Такий активний відпочинок додає чоловікам і бадьорості, і здоров’я. А у сьогоднішній нелегкий час мисливство ще й допомагає зняти психологічний стрес.

«Останні два місяці у мисливському відділі Чернігівського ОУЛМГ роїлося людей, як у вулику бджіл, — зазначав його начальник Микола Пиріг. — Приходили мисливці за картками обміну добутої дичини і порушень правил полювання.

Напередодні відкриття сезону проводилися профілактичні заходи. Мисливцям вкотре нагадувалося про неухильне виконання ними правил полювання, норм добування тварин та дотримання техніки безпеки при поводженні зі зброєю. Наголошувалося на дотриманні учасниками полювань правил протипожежної безпеки, тому що у спекотному серпні у сіверських лісах склалася надзвичайно висока пожежна небезпека.

Щоб попереджати та виявляти порушників правил полювання, в області створені рейдові бригади.

Отож вранці 7 серпня на території мисливських угідь Чернігівщини розпочнеться сезон полювання на пернату дичину.

Лісівники закликають мисливців до взаєморозуміння, щоб вони не розводили вогонь у лісах і дотримувалися техніки безпеки, коли тримають у руках зброю. І, звичайно ж, дбали про флору і фауну свого рідного краю. Тоді й полювання буде вдалим.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства