Верхівковий короїд загрожує і семенівським лісам

Лісівники ДП «Семенівський лісгосп»   стурбовані всиханням соснових насаджень внаслідок ураження   їх верхівковим короїдом.

У насадженнях   держлісгоспу вже спостерігають поодинокі куртини   дерев, пошкоджені   короїдом. Отож вважають невідкладним завданням    локалізувати його поширення. А для цього потрібно знати   біологію цього шкідника, щоб вжити необхідних лісогосподарських заходів для попередження його розповсюдження на лісові масиви.
Саме з цього приводу в Семенівському лісництві головний лісничий лісгоспу І.Г. Шпак та інженер ОЗЛ   М.М. Волк   провели   виробничий семінар   з лісовою охороною.

Майстри лісу, помічники лісничих   ознайомились з   усіма фазами розвитку верхівкового короїду та наслідками його діяльності. Лісівникам    надані конкретні рекомендації щодо першочергових заходів в   осередках, пошкоджених короїдом.

– Нам потрібно   оперативно   й ретельно проводити   заходи з   оздоровлення лісів – своєчасно прибирати   уражені   шкідником дерева та проводити лісовідновлення    змішаними лісовими   культурами, – заявив головний лісничий ДП «Семенівське лісове господарство»  І.Г. Шпак, підсумовуючи виробничу нараду.

За повідомленням ДП «Семенівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства