Весняна лісокультурна кампанія у розпалі

У зв’язку із складними погодним умовами, пізнім сходом снігового покриву, різким підвищенням середньодобових температур цього року нашим лісівникам  доведеться з високою якістю у скорочені терміни добре попрацювати над лісовідновленням.

Дати нове життя лісові, створити нові насадження – основне завдання працівників лісового господарства. Тому з настанням сприятливих погодних умов, Прилуцькі лісівники, як і щороку навесні, розпочали лісокультурну кампанію. Навесні цього року структурними підрозділами Прилуцького лісгоспу планується створити лісові культури дуба, сосни, вільхи і модрини на площі 60 га. Це ділянки, які були зрубані протягом 2017 року, тобто 100% заліснення. Під природне поновлення залишено 2,8 га зрубів. Доповнення лісових культур буде проведене на площі 30 га в держлісфонді та 10 га на прийнятих землях. Для забезпечення населення ялинками в передноворічні свята лісгосп планує посадити весною 2018 року ще 2,7 га плантацій (це близько 14 тис. шт. сіянців сосни звичайної).

Посадці лісових культур передувала велика й клопітка робота: заготівля лісового насіння, вирощування сіянців, очистка ділянок та підготовка грунту до посадки шляхом борознування.

Загалом в розсадниках ДП «Прилуцький лісгосп» було вирощено 800 тис. стандартного садивного матеріалу. Весь посадковий матеріал вирощений лісівниками підприємства у тимчасових лісорозсадниках, теплицях та коробах. У цілому лісгосп забезпечений якісним посадковим матеріалом в необхідному асортименті і його кількість достатня для створення та доповнення лісових культур на запланованих площах. Щоб забезпечити потреби наступного року у власному садивному матеріалі у лісорозсадниках лісгоспу заготовлене насіння планується висіяти на площі 0,4 га.

Крім того, працівники лісгоспу працюють над вирощуванням декоративного посадматеріалу для озеленення. Підприємством закладено і вирощується 7,2 тис. шт. саджанців декоративних порід різних видів і форм. Інтерес до озеленення присадибних ділянок, населених пунктів, парків тощо з року в рік зростає, тож наше лісове господарства збільшують обсяги та розширюють асортимент декоративних культур.

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства