Відданий лісу

Вірно в народі кажуть про останній місяць зими: «Тріщи не тріщи, а минули Водохрещі…» Бо вже на початку лютого набубнявілі березові бруньки чекають на весняне тепло і щедре сонце. І саме в цю передвесняну пору 9 лютого якраз і виповнюється піввіковий ювілей до останку відданій лісові людині — лісничому Городнянського лісництва Городнянського ж держлісгоспу Олександру Дмитровичу Ковтуну.

Свою лісову стежину Олександр почав торувати одразу ж по закінченню Чугуєво-Бобчинського технікуму майстром лісу в Олешнянському лісництві Добрянського держлісгоспу — надійній кадровій «кузні» багатьох керівних кадрів у лісівничій галузі.

Після Добрянського «вишколу» став помічником лісничого Городнянського лісництва, а з 1990 року і донині Олександр Дмитрович уже лісничий цього клопітного і доволі складного господарства в Городнянському держлісгоспі.

Три десятки літ лісового стажу, здається, промайнули, як один день! А за плечима вже п’ятдесят…

Та не згасає в серці пристрасна турбота про ліс і його майбутню дужу силу, а пристрасть оця, до того ж, доповнюється досвідом справжнього професіонала своєї справи, організаторським хистом і вдумливою ініціативою, що і приносить визнання серед колег, усіх працівників трудового колективу лісництва і всієї лісівничої галузі області.

Колеги відзначають, що лісничий Ковтун ефективно здійснює керівництво виробничо-господарською діяльністю лісництва, вміло організовує заходи з лісовідновлення, охорони та захисту лісу, дбайливо використовує матеріально-фінансові ресурси для розвитку лісництва, примноження щедрого скарбу рідних лісів, щоб і прийдешнім поколінням городнянців вистачало їх дужої сили на довгі літа.

І Вам, шановний Олександре Дмитровичу, у день  50-річчя бажаємо дужої сили і довгих літ, щоб здоровилося повсякчас в постійних Ваших клопотах про ліс, щоб не згасала і в наступному півстолітті пломінка Ваша вірність лісам Сіверського краю.

З роси і води Вам на довгі літа, дорогий Олександре Дмитровичу!

 Лісівники Чернігівщини

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства