Створюємо ліси разом

Цьогоріч Україна буде святкувати 30-річчя своєї Незалежності. Ліс – це символ нашого майбутнього, чистому повітрю, красивому природному середовищу,  робочим місцям… Тому гарним подарунком із нагоди цієї важливої для кожного українця дати, від лісівників Державного підприємства «Чернігівський лісгосп» створені лісові культури у Березнянському лісництві.

Сонячна весна погода лише сприяла роботі у лісі та участі у масштабній еко-акції «Озеленення планети». «Сьогодні, 10 квітня, висаджують 1 мільйон дерев  за добу у 100 країнах світу. У нас в області, на теренах всієї країни, й далеко за її межами людей об’єднала екологічна ініціативна, щоб привернути увагу до проблем глобального потепління та відновлення екосистеми планети. Лісівники кожної весни та восени проводять значні роботи із відновлення лісу,» – сказав інженер лісових культур Валентин Блоха.

Приємно, що такої доброї справи долучаються освітяни, бо зерно науки виплекати не просто, так як і виростити гарний, ошатний та здоровий ліс. Разом із натхненними і завзятими активістами та педагогічними працівниками КПЗО «Чернігівський центр дитячого та юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання» лісівники працювали не покладаючи рук. Висаджували молоді сіянці сосни звичайної у кварталі 147 виділ 6 на площі 1,5 га, неподалік села Кобилянка Киселівської громади у Чернігівському районі.

Лісничий Березнянського лісництва Андрій Корогод розповідає про основні правила під час садіння та етапи догляду за молодими насадженнями, який здійснюють лісівники.

Маленька Анна тримає в руках тендітний сіянець сосни, уважно слухає інструктаж – як правильно садити ліс, допомагає мамі, бо знає, що через багато років ці сосни будуть височіти як ті, що поряд, – дорослі.

Дякуємо усім небайдужим, хто долучається до відновлення лісів та озеленення!

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»



«Озеленення планети» – це глобальний екологічний проєкт, який має на меті об’єднати людей навколо питань відновлення екології.

Ціль даної Акції привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми планети, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху та об’єднання людей планети довкола боротьби з глобальними ековикликами.

У рамках проєкту сьогодні відбувається Акція з висадження мільйона дерев за 1 день у 100 країнах світу.

Державне підприємство «Прилуцьке лісове господарство» спільно з представниками органів влади Прилуцького та Ічнянського районів також долучилися до Акції.

Перед початком робіт директор підприємства Валентин Сурай провів інструктаж та продемонстрував метод створення лісових культур за допомогою меча Колесова. Лісівники спільно з усіма запрошеними на території Кам’янського та Ічнянського лісництв на площі 3,3 га висадили 19 тис. сіянців сосни та дуба.

Всі учасники заходу дружно працювали на славу лісу, який стане живим посиланням майбутнім поколінням.

Сьогоднішня Акція – це унікальна нагода стати частинкою неосяжного світу природи і дати початок чомусь новому. Хто хоч раз посадив дерево, – той ніколи не буде шкодити зеленому скарбові і не дозволить цього іншим. По суті, це шанс зробити у своєму житті щось вагоме та корисне для усього суспільства.

Сподіваємось, що з проведенням таких заходів не лише збільшаться площі лісів, але підвищиться екологічна свідомість та обізнаність про ліс і лісову галузь, яка може змінити стиль мислення і поведінку кожної людини.

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»



Семенівщина долучилась до загальнодержавного екологічного проєкту «Озеленення планети», який сьогодні об’єднав людей не лише із усіх куточків України, а й далеко за її межами. В рамках еко-ініціативи 10 квітня 1 мільйон дерев планують висадити у 100 країнах світу.

Під час лісівничої акції «Створюємо ліси разом» садіння лісових культур проводилось на території Блешнянського лісництва. Взагалі кожної весни та восени лісівники проводять масштабні роботи із відновлення лісу на свіжих зрубах. А в цей день до цієї важливої справи долучились небайдужі до відновлення лісів представники нашої громади: працівники Семенівської міської ради, закладів культури та освіти, прикордонники та поліціянти. Такі акції дуже важливі для екологічного виховання та просвітництва громадян.

За інформацією ДП «Семенівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства