Відпрацьовували взаємодію під час гасіння лісових пожеж

12 серпня в Державній службі з надзвичайних ситуацій пройшли командно-штабні тренування, на яких відпрацьовувалась взаємодія органів управління під час гасіння великої лісової пожежі.

 

«Сьогоднішнє штабне тренування, яке проводиться відповідно до рішення Державної комісії з ТЕБ та НС, як ніколи актуальне, – наголосив, відкриваючи захід, голова ДСНС України Микола Чечоткін. – Адже під час масштабних минулорічних лісових пожеж деякі посадові особи були неспроможні прийняти на себе усю повноту відповідальності, залучити – принаймні на початковому етапі – усі необхідні сили та засоби, організувати взаємодію між ними».

Микола Чечоткін підкреслив, що ці тренування – складова цілого комплексу заходів із протидії пожежам в екосистемах, який почали впроваджувати в усіх регіонах України з квітня цього року.

Мета навчань – відпрацювання порядку дій між органами управління ДСНС, Держлісагентством, іншими центральними органами виконавчої влади, у сфері управління котрих знаходяться ліси, та облдержадміністраціями під час організації заходів гасіння великих лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними.

Нині лісові пожежі стають першочерговою загрозою для усього населення планети, для цілих галузей економіки та для безпеки цілих країн.

У практичній частині тренувань відпрацьовували взаємодію органів управління під час гасіння великої лісової пожежі, зокрема, у питаннях організації захисту населених пунктів, дій представників місцевої влади у разі набуття лісовою пожежею ознак НС та ін.

«Наслідки ландшафтних пожеж сьогодні у цілому світі катастрофічні, – це десятки загиблих, тисячі постраждалих, знищені села і міста, безповоротно втрачені мільйони гектарів лісу», – підкреслив, завершуючи навчання, Микола Чечоткін.

Він нагадав, що Україна не залишається осторонь і надає допомогу у гасінні лісових пожеж Турецькій та Грецькій Республіках, де працюють пожежні літаки і рятувальники ДСНС та гелікоптери авіакомпанії «Українські вертольоти».

 

За інформацією Головного управління ДСНС у Чернігівській області

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства