Вимогливо, зі знанням справи і чітким баченням перспективи розвитку

Саме в такому ключі відбувалися діалоги з прилуцькими лісівниками начальника Чернігівського ОУЛМГ Олександра Демченка під час його робочої поїздки до ДП «Прилуцьке лісове господарство» 1 листопада цього року.

Очільника лісової галузі області з проблемами лісогосподарської діяльності знайомив директор держпідприємства Андрій Данько, котрий очолює лісгосп ось вже п’ять років. Зокрема, відзначалося, що Прилуцький держлісгосп належить до малоресурсних підприємств, що опікується трохи більше, як тридцятьма тисячами гектарів лісових масивів, до того ж, сімдесят відсотків з яких складає заповідний фонд. Саме це і визначає особливості лісогосподарювання, стрижнем якого стали високоякісна лісокультурна діяльність і майже безвідходна переробка деревини, ресурси якої досить обмежені.

Отож перше, з чим ознайомили начальника Чернігівського ОУЛМГ прилуцькі лісівники, було відвідування Ічнянського лісництва, де Олександру Демченку спеціалісти доповіли про весь комплекс робіт з лісокультурного виробництва. Лісничий Володимир Лисенко показав ділянку, на якій ще влітку відбувалися змагання вальників лісу. Нині на цій ділянці вже висаджені лісові культури сосни.

Ознайомився Олександр Демченко і з майстерською дільницею №4, на якій нині добре прижилися лісові культури, створені ще у 2009 році.

Переїхавши до Жадьківського лісництва, яке очолює Андрій Продан, в обов’язки якого входять ще й керівництво нижнім складом та цехом переробки деревини, очільник лісової галузі області мав змогу переконатися, наскільки економно й ощадливо тут переробляють деревину в якісні і ходові товари для ринку. Особливо зацікавили начальника управління культура виробництва та побутові умови працівників переробного цеху в холодну пору року. Чи достатньо буде тепла й затишку в цеху, коли затріщать морози? Грунтовні пояснення з цього приводу давав лісничий Андрій Продан.

У Ладанському лісництві, яке очолює Олександр Шашков, та Прилуцькому, очолюваному Олександром Павлоцьким, Олександр Демченко зосередив увагу керівників та спеціалістів лісництв на необхідності кардинального поліпшення умов праці для працівників цих лісництв, і досі розташованих в одному приміщенні. Проблему може вирішити або оренда більш просторих приміщень, або навіть побудова нових контор, якщо знайдуться для цього необхідні кошти.

Підбиваючи підсумки своєї робочої поїздки до прилуцьких лісівників, Олександр Демченко відзначив, що ця поїздка була насичена відвертими, вимогливими і принциповими діалогами зі спеціалістами держпідприємства, керівниками лісництв, працівниками майстерських дільниць нижнього складу і деревообробного цеху. А це переконує в тому, що прилуцькі лісівники чітко бачать перспективу розвитку держпідприємства, а, отже, попереду – відповідальна і злагоджена робота кожного.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства