ВИСАДЖУВАТИ НОВІ ЛІСИ – ЦЕ ТВЕРДО ВІРИТИ В НАШУ ПЕРЕМОГУ

Саме це переконання голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця  могли б стати епіграфом для трудової звитяги всіх лісівників України, своєрідного «другого фронту» в безстрашній боротьбі з жорстокою російською навалою.

– Крім того, що багато лісівників України боронять рідну землю безпосередньо на передньому краї російсько-української війни, ті лісівники, котрі залишилися в тилу, виявляють зразки мужності і трудової звитяги в лісах, засадивши на розмінованих і не захоплених ворогом територіях тисячі гектарів лісу. Таким чином вони в повній мірі виконують програму Президента України «Зелена країна». Це в повній мірі стосується і моїх земляків – лісівників Чернігівщини.

Начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко відзначив, що хоча більше місяця в лісах Чернігівщини відбувалися бойові дії. Але як тільки загарбників вигнали доблесні воїни Збройних сил України, лісівники Чернігівщини розпочали весняну лісокультурну кампанію. Це, власне і є другий, трудовий, фронт, бо ж заплановано створити лісові культури на площі 1450 гектарів. А це 9 мільйонів дерев! Третина плану на 10 квітня вже виконана.

– Відрадно, що на Прилуччині цю нелегку і важливу роботу вже завершили, – повідомив директор ДП «Ніжинське лісове господарство» Андрій Данько. – У Борзнянському лісництві, наприклад активну участь у акції «Створюємо ліси разом» взяли робітники Борзнянського цеху переробки деревини – ветерани підприємства, серед яких і заслужений працівник лісового господарства, колишній директор Борзнянського лісгоспу Леонід Стахорський. Керував цим процесом заступник начальника лісогосподарського відділу ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрій Головченко. За світловий день тридцять працівників засадили 2,6 гектарів сосною звичайною і дубом звичайним.

А в Берестовецькому лісництві, яке належить до Ніжинського лісового господарства, ще й за новими технологіями в контейнерах вирощують дуб звичайний і сосну звичайну. Лісничим тут заслужений працівник лісового господарства України Микола Пастернак.

Найактивніше приступили до такої важливої роботи працівники Корюківського лісового господарства, яке очолює Андрій Лашко. Не відстають від лідера і в ДП «Городнянське лісове господарство», яким керує Валентин Реуцький. 250 гектарів лісових культур створили в Корюківському лісовому господарстві  і 120 гектарів – у Городнянському.

Крім виконання суто професійних обов’язків, лісівники Чернігівщини постійно допомагають Збройним силам України деревиною, продовольством, допомогли закупити бронежилети.

Скрізь, де відбувається акція «Створюємо ліси разом», лісівники висаджують і символічні дерева миру, бо твердо вірять, що війна мине, а ліси ростимуть на радість і добро прийдешнім поколінням українців.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства