Всеукраїнський зліт учнівських лісництв

25-27 вересня 2019 року у Чернігівській області розпочався II (фінальний) етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти (далі – Зліт).

Організаторами заходу стали Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства, Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, комунальний заклад «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

Основною метою проведення зльоту є залучення учнівської молоді до природоохоронної та дослідно-експериментальної роботи в галузі лісового господарства, збереження біологічного різноманіття лісових екосистем.

У зльоті беруть участь 24 команди учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти – переможці І (обласного) етапу з усіх регіонів України. Команди складаються з 5 осіб: 3 учнів (вихованців) віком від 13 до 18 років, 1 керівника учнівського лісництва та 1 представника базового лісового господарства.

 

Програмою Зльоту передбачено:

  1. 25 вересня з 10:00 до 11.00 – оформлення виставки-презентації досягнень учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва (проспект Перемоги, 112);

з 14:00 до 15:00 – урочисте відкриття II (фінального) етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва (проспект Перемоги, 112);

з 15:00 до 18:00 – презентація досягнень учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва (проспект Перемоги, 112).

  1. 26 вересня з 09:00 до 13:00 – відкритий захист науково-дослідницьких робіт у галузі лісового господарства та одночасно для керівників учнівських лісництв педагогічні читання «Використання ідей В.О. Сухомлинського та інших вчених у галузі збереження природи в контексті профорієнтаційної роботи учнівських лісництв» у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва (проспект Перемоги, 112);

з 15:00 до 18:00 під час презентації діяльності державного підприємства «Добрянське лісове господарство» учасники зльоту (І група) відвідають рекреаційний пункт «Дякова гора» Ріпкинського лісництва; садибу Новояриловицького лісництва; садибу Олешнянського лісництва; ознайомляться з роботою природного комплексу «Голубі озера», де відбудеться відкритий діалог з обміну досвідом роботи в галузі лісорозведення, лісовідновлення та організації практичної і науково-дослідницької роботи юних лісівників.

У цей час II група учасників Зльоту в ході презентації діяльності Іржавського лісництва державного підприємства «Ніжинське лісове господарство» відвідає міні-дендропарк, комплекс з переробки шишок та зберігання насіння, тепличне господарство, декоративний розсадник, генетичні резервати, ознайомиться з робото-з Горбачівського лісництва державного підприємства «Остерське лісове господарство». На кордоні «Німцево» відбудеться спілкування нон-стоп.

  1. 27 вересня з 8:30 до 10:00 години відбудеться екскурсія-квест «Екологічний ерудиціон» в комунальному закладі «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» (вул. І.Франка, 2а).

З 10:30 до 11:00 години вихованці учнівських лісництв спільно з директорами, учасниками Всеукраїнського семінару-наради для директорів обласних еколого-натуралістичних центрів (станцій юних натуралістів), візьмуть участь у закладанні Алеї Єдності і Миру на території Агробіостанції Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради, яка знаходиться в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина».

З 11:00 до 12:00 години відбудуться освітні екскурсії «Агробіостанція Чернігівського обласного педагогічного ліцею як модельна ділянка новітніх агротехнологій та сучасних тенденцій ландшафтного дизайну» та «Природно-заповідні території як майданчики науково-дослідницької роботи та еколого-освітньої діяльності учнівської молоді» (регіональний ландшафтний парк «Ялівщина»).

З 13:00 до 14:00 години – урочисте закриття та нагородження переможців II (фінального) етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти відбудеться на базі Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва (проспект Перемоги, 112).

  1. Відповідно до програми Зльоту учасників заходу буде залучено до екскурсійних програм у місті Чернігів (Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній»).
  2. За матеріалами педагогічних читань планується видання збірника «Використання ідей В.О. Сухомлинського та інших вчених у галузі збереження природи в контексті профорієнтаційної роботи учнівських лісництв».

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства