Ялинки та сосни приносять у дім радість

Запашні красуні – сосна та ялина – вважаються символами новорічно-різдвяних свят. Радіють цим загадковим лісовим гостям не лише діти, а й дорослі. Про те, щоб родинне коло сіверян, чудові святкові заходи в школах і дитячих садках прикрашали зелені чарівниці, подбали чернігівські лісівники.

Працівники лісогосподарських підприємств з хорошого насіння на спеціальних плантаціях виростили понад 130 тисяч ялин і сосен для передноворічної реалізації. Найбільше продається лісових красунь у Городнянському, Ніжинському, Добрянському, Корюківському, Холминському та Прилуцькому держлісгоспах.

Лісівники облаштували виїзні місця продажу зимових поліських красунь. Купують їх і в ошатних павільйонах «Лісовичок», і майданчиках біля лісництв, на рекреаційних пунктах, розташованих обабіч великих трас.

Вартість пухнастого деревця залежить від розміру, в середньому – 40 грн. Зелена продукція приходить радіологічний контроль. Про це розповіла головний спеціаліст відділу лісового господарства Вікторія Паньок.

По святкову незнайомку можна вирушити усією сім’єю до лісництва та вибрати її на відведеній ділянці. І для батьків, і для дітей це гарний відпочинок, мандрівка у світ природи, спілкування із зимовим лісом.

Головний лісничий Добрянського держлісгоспу Денис Землянко розповів, що для реалізації на «зелених жнивах» підприємством було підготовлено 5-7 тисяч сосонок та ялин, які тепер жваво продаються на Привокзальному ринку Чернігова. Найбільше їх виростили у Новояриловицькому (лісничий Михайло Мамоненко) та Ріпкинському (лісничий Олександр Зогий) лісництвах.

Помічник лісничого Новояриловицького лісництва Дмитро Савченко опікується вирощуванням голубих ялинок у горщиках. Святкування Нового року з такою незвичною красунею набуває особливої романтики.

Охоче купують красиві святкові деревця у торгівельному павільйоні «Лісовичок». Його господиня Альона Дмитрієва зазначала, що працівники Новояриловицької митниці, які приїздять з обласного центру, та чернігівські прикордонники є найактивнішими покупцями. До того ж, у зимову пору значний попит у відвідувачів «Лісовичка» мають березові та дубові віники.

Напередодні Нового року та Різдва до наших дітей приходить у гості з дарунками Святий Миколай. За доброю традицією, у цей день лісівники Сіверщини з гостинцями та ялинкою навідалися до тих діток, які навчаються у школах-інтернатах.

До вихованців школи-інтернату, що в селищі Замглай Ріпкинського району, приїздили лісівники Добрянського лісгоспу.

Посланцями від Святого Миколая були також директори всіх дванадцяти держлісгоспів, які побували у своїх підшефних школах.

Дід Мороз та Снігуронька завітають до дитячого садка Добрянки. Місцеве лісогосподарське підприємство традиційно допомагає дошкільному закладу селища і влаштовує для малечі свята.

У багатьох сільських школах, лікарнях, дитячих садках сяють у прикрасах казкові лісові зелені феї від лісівників Чернігівщини.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства