Євроінтеграція в охороні праці

З метою зниження виробничого травматизму, зменшення втрат здоров’я і життя працівників  в 2017 році на державних підприємствах лісового господарства впроваджено ризик-орієнтований підхід в системі управління охороною праці розроблений з урахуванням європейських практик, та впровадження нового міжнародного стандарту ISO 45001:2018  “Системи управління охороною здоров’я і безпекою праці. Вимоги та рекомендації щодо застосування”.

Державним агентством лісових ресурсів України у лютому місяці 2019 року було   оголошено, що в рамках підготовки до Першої Міжнародної конференції “Безпека та гігієна праці в лісовому господарстві: проблеми та перспективи впровадження управління ризиками на підприємстві” проводиться огляд-конкурс на присвоєння звання “Краще підприємство галузі в сфері безпеки та гігієни праці”.

Участь у конкурсі мали змогу прийняти всі підприємства, що входять до сфери управління Держлісагентства, але не більше одного підприємства з обласного управління. Участь у конкурсі приймало 12 лісогосподарських підприємств.

Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства представляло ДП “Городнянське лісове господарство”, яке відповідає встановленим критеріям у запропонованому огляд-конкурсі.

У квітні місяці створеною Держлісагентством комісією було  проведено аудит стану охорони праці на підприємстві у відповідності до визначених конкурсом критеріях та обстежено лісосіки суцільного рубання та прочищення у Городнянському лісництві, проведення рубок проріджування у Невклянському лісництві  та всі технологічні процеси на нижньому сладі.

На Першій Міжнародній конференції, яка відбулась у травні місяці в місті Києві, учасники обговорили проблематику охорони праці галузі та основні тенденції для покращення  роботи. Було прийнято рішення  про співпрацю з міжнародними експертами з якими на практиці будуть відпрацьовуватимуться всі питання щодо аудиту безпеки праці та ідентифікації ризиків. Велика увага буде приділятись питанням нормативних нововведень, у першу чергу Концепції реформування системи охороною праці, імплементації європейських норм в Україні, інноваційним технологіям в засобах захисту та оптимізації роботи служби охорони праці та промислової безпеки.

В ході проведення конференції було визначено та нагороджено кращі підприємства лісової галузі з організації та дотримання вимог охорони праці.

1 місце посіло державне підприємство “Маневицьке лісове господарство” (Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства);

2 місце – державне підприємство “Бродівське лісове господарство” (Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства);

3 місце – державне підприємство “Баранівське лісомисливське господарство” (Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства).

ДП “Городнянське лісове господарство” з мінімальним відривом за кількістю набраних балів від призової трійки підприємств – зайняло 4 місце.

За високий професіоналізм і прагнення до досконалості у сфері безпеки та гігієни праці  ДП “Городнянське лісове господарство” отримало від журналу “Охорона праці” Грамоту учасника конкурсу  на звання найкращого підприємства в лісовій галузі 2019 року та кубок.

 

Головний інженер ДП “Городнянське лісове господарство”

О.В.Демянцев

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства