Юний рятівник лісу

Наприкінці спекотного літа, коли повністю висихає трава,в лісах настає надзвичайно висока ймовірність виникнення пожеж. Попередження такого лиха – основне завдання лісівників. Дуже добре, коли й мешканці місцевої громади допомагають їм зберегти ліс від вогню.

Гідний вчинок нещодавно звершив учень десятого класу Семенівської загальноосвітньої школи №1 Славко Порва.

Збираючи в лісі гриби, він раптом  помітив, як починає горіти  суха рослинність  зовсім поряд з лісом. Виїхавши на велосипеді в зону стабільного  мобільного зв’язку, він зателефонував за номером 101 Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Чернігівській області. З нетерпінням дочекався на автотрасі пожежної машини з командою лісівників, щоб показати їм місце загоряння і навіть сам взяв участь у гасінні  пожежі. Отак небайдужість та  розуміння загрозливої ситуації школярем допомогли вчасно врятувати від вогню значну  ділянку лісу.

Народившись у лісовому селі Радомка Семенівського району, Вячеслав змалечку  полюбив ліс. І навіть після дев’ятого класу вже хотів сам стати лісівником. Та вже сьогодні Славко змінив свій вибір: «Після цього випадку я остаточно визначився з майбутньою професією. Відслужу в армії і буду проситися на службу в підрозділ з надзвичайних ситуацій».

Сім’я В’ячеслава живе дуже скромно. Мати не працює, а батько помер, коли Славкові було лише п’ять років. Вітчим працює стропальником у Семенівському агролісгоспі.

В’ячеслав – активний член Семенівського учнівського лісництва і разом з друзями щовесни висаджують дерева, беруть участь в озелененні довколишньої території та самої Семенівки, і вже другий рік  поспіль допомагають держлісгоспу садити молоді ліси.

А влітку, під час шкільних канікул та в грибну пору, старається заробити якусь копійчину – збирає та здає лисички.

Скромний і сором’язливий, Славко серед ровесників відзначається рішучістю та надійністю. А ще йому притаманне прагнення завжди і в усьому допомагати іншим. Про свій вчинок скромно каже: «На моєму місці так вчинив би кожний…».

Лісівники Семенівського лісгоспу  щиро вдячні цьому юнакові за його сміливість та небайдуже ставлення до  лісу.

Михайло Волк, ДП “Семенівське лісове господарство”

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства