З настроєм на вагомі здобутки

Саме така атмосфера панувала на звітній конференції первинної профспілкової організації лісівників ДП «Семенівський держлісгосп», в якій також взяли участь заступник начальника Чернігівського ОУЛМГ Олександр Жук та голова обкому профспілки працівників лісового господарства Наталія Кудласевич.

Майже тридцять учасників зібрання з усіх підрозділів лісгоспу заслухали звіт директора підприємства Олександри Дудко про результати фінансово-господарської діяльності ДП «Семенівське лісове господарство» за 2017 рік.

За словами очільниці лісгоспу, можна впевнено стверджувати, що всі лісівничі, лісозахисні, лісоохоронні, а головне – лісовідновлювальні заходи за 2017 рік виконані.

За рік лісгоспом реалізовано продукції на 78 млн. 361 тис. грн, що дало можливість в повному обсязі сплачувати заробітну плату 264 штатним працівникам, до того ж, із повним забезпеченням соціального пакету. Сплачено і податки до бюджетів усіх рівнів. Відрадно і те, що лісгосп, як і щорічно, провів оздоровлення дітей працівників, на що витрачено 224 тис. грн. Торік підприємство так само продовжувало надавати технічну допомогу прикордонникам та фінансово підтримувало південні лісгоспи.

Значні кошти з прибутку підприємства вкладено і в оновлення машино-тракторного парку, в комп’ютеризацію виробництва, у придбання нових верстатів, бензопил, загалом у механізацію трудомістких процесів, поліпшення умов та охорону праці. Значні кошти витрачено на забезпечення працівників спецодягом, засобами індивідуального захисту, обігрівальними будиночками, на здешевлення харчування в їдальні, підвезення працівників до місця роботи.

Проведено і атестацію робочих місць, що дало можливість окремим категоріям працівників підвищити заробітну плату.

Підсумки року всебічно аналізували також головні спеціалісти підприємства.

Зокрема, головний економіст Ганна Вейкша доповіла, що за 2017 рік лісгоспом сплачено податків 28 млн.196 тис. грн в державний і місцеві бюджети та єдиний соціальний внесок – 7 млн. 633 тис. грн.

У виступі головного лісничого Ігоря Шпака йшлося про лісогосподарську діяльність підприємства та вирішення проблеми ураження соснових насаджень верхівковим короїдом. З метою наведення належного санітарного стану в лісах лісгоспу в 2017 році проведено вибіркових санітарних рубок на 725 гектарах, суцільних санітарних рубок на 1,6 гектара.

Посаджено лісових культур на 157 гектарах, проведено догляд за лісовими культурами на 785 гектарах. На охорону лісів від пожеж за 2017 рік лісгоспом витрачено 150 тис. грн.
Головний інженер Володимир Міцук розповів про будівництво лісових доріг, яких побудовано в останні чотири роки загальною протяжністю більше, ніж на два десятки кілометрів.

Він наголосив, що з місцевим та приватним бізнесом в лісгоспі склались добрі стосунки з надання послуг для ведення лісового господарства.

Про виконання бюджету профспілкової організації та Колективного договору за 2017 рік доповів голова профкому Леонід Ірха.

Прийнятим рішенням конференція затвердила колективний договір поміж адміністрацією лісгоспу і його первинною профспілковою організацією на 2018-2020 роки.

Виступаючи перед учасниками конференції, Олександр Жук подякував колективу семенівських лісівників за вагомі здобутки у 2017 році і наголосив, що ділова й вимоглива атмосфера зібрання свідчить про те, що колектив розпочинає рік з настроєм домогтися ще вагоміших результатів у році нинішньому. Це відрадно, особливо якщо врахувати ту обставину, що в Семенівському лісгоспі вміють працювати з асортиментом заготовленої деревини, переробляючи навіть низькосортну на товар, який має неабиякий ринковий попит. А це додаткові фінансові надходження до підприємства, що дозволяють йому систематично преміювати кращих виробничників, підвищувати рівень заробітної плати, поліпшувати умови праці і побуту всіх працівників. І в цьому, звичайно, немала заслуга профспілкового активу підприємства, тісної співдружності профспілкового комітету з керівництвом лісгоспу.

Після завершення зібрання було відзначено переможців конкурсу серед працівників лісгоспу в номінації «Кращий за професією». Серед них: вальник лісу Блешнянського лісництва Василь Мотора, помічник лісничого Костобобрівського лісництва Роман Захарченко, майстер лісу Орликівського лісництва Олексій Нєкрасов, вальник лісу Радомського лісництва Володимир Зборщик, майстер лісу Семенівського лісництва Євгеній Шакало, бухгалтер Машівського лісництва Надія Новосьолова, водій автокари транспортного підрозділу Олександр Шкурат, машиніст-кранівник нижнього складу Андрій Бельдяга, підсобний робітник цеху переробки деревини Олексій Манін.

Заступник начальника Чернігівського ОУЛМГ Олександр Жук вручив кращим виробничникам подарунки, подякувавши кожному за сумлінну працю.

Михайло ВОЛК,
ДП «Семенівське лісове
господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства