З Новим роком і Різдвом Христовим!

Шановні колеги лісової галузі Сіверського краю, сивочолі її ветерани і юні помічники учнівських лісництв!

Дорогі побратими-лісівники, котрі сьогодні мужньо захищають територіальну цілісність і незалежність Вітчизни в лавах Збройних Сил України, здобуваючи жадану Перемогу над агресором!

Сердечно і щиро вітаю всіх вас з Новим, 2023 роком і світлим Різдвом Христовим! Бажаю всім українцям миру і злагоди в родинах та щастя повернення наших воїнів до порогу рідних домівок, до улюбленої справи!

Годилося б у ці дні побажати веселого Різдва, радісної зустрічі Новоріччя. Та ракетний терор, дощенту знищені міста і села, численні жертви мирного населення і особливо дітей, спонукають і нас, лісівників, до максимальних зусиль у своїй повсякденній роботі.

Відрадно, шановні колеги, що більшість лісогосподарських колективів саме так і трудиться.

Показово, що більшість інвестицій вкладаємо в розвиток лісогосподарювання: придбання техніки для гасіння пожеж, використання сучасних технологій для боротьби зі шкідниками та хворобами лісу.

Саме завдяки реформам галузі головною функціональною структурою стало лісництво, бо воно найбільш тісно пов’язане з лісовою проблематикою.

Успішно діє і програма «Дрова Є», завдяки якій вдалося злагоджено і без черг забезпечувати населення та соціальну сферу дровами.

Наближенням Перемоги вже в Новому році вважаю і той факт, що всі державні лісові господарства закінчують рік з прибутком і виплатою до бюджетів усіх рівнів належних податків. Це важливо для економіки всієї області.

Не обмину увагою й успіху з підвищення рівня заліснення Сіверського краю. Лідером тут по праву стала Новгород-Сіверська громада, яка передала в постійне користування Держагентству лісових ресурсів України майже сімсот гектарів самосійних лісів, врятувавши їх цим від знищення. Хай це стане прикладом і для інших територіальних громад області. У виграші будуть не тільки територіальні громади, а й екологічний стан Чернігівщини та й усієї України.

Поліщуки з дитинства люблять рідні ліси, але нині вони насичені залишеними ворогом вибухонебезпечними предметами. Отож вихід бачимо у створенні добре облаштованих рекреаційних пунктів, яких в області вже понад сім десятків.

Одним словом, у цей важкий рік, що минає, ми не опускали рук від безвиході, а наповнювали кожний трудовий день ініціативою, творчим пошуком, професійним хистом для плідної роботи. Щоб наступний, 2023-й став роком нашої Великої Перемоги. Обов’язково і неодмінно!

 

Сергій АНІЩЕНКО,

начальник Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства