З високою вимогливістю і перспективними намірами

Саме так можна охарактеризувати першу робочу поїздку начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Демченка до лісівників Остерщини, яку він здійснив 27 червня.

Головний лісівник Чернігівщини відвідав ДП «Остерське лісове господарство» та ДП «Остерський військовий лісгосп». Він ознайомився з виробничою базою лісгоспів, зустрівся з їхніми колективами.

Цього ж дня у Горбачівському та Олишівському лісництвах ДП «Остерське  лісове господарство» відбулася виїзна виробнича нарада, на яку прибули керівники держлісгоспів Чернігівського ОУЛМГ. На нараді вимогливо проаналізовано поточний стан справ на підприємствах Чернігівського ОУЛМГ за п’ять місяців нинішнього року, а саме їх лісогосподарську, лісокультурну діяльність та стан охорони і захисту лісу.

З часу приєднання до структури державних лісгоспів у ДП «Остерський військовий лісгосп» накопичилося чимало проблем, найболючіша з яких – самовільні рубки. Саме тому нині тут здійснюється вимоглива перевірка спеціалістами Чернігівського ОУЛМГ, щоб після виявлених недоліків та підтверджених фактів незаконної вирубки лісу керівник управління зміг ухвалити відповідні рішення. Отже, справа перебуває під особистим контролем начальника Чернігівського ОУЛМГ.

І в ДП «Остерське лісове господарство», звичайно, є проблеми, але не настільки вразливі для успішного лісогосподарювання.  Так, на початку 2017 року в урочищі «Темний ліс» Козелецького лісництва «чорні» лісоруби вкрали кілька вікових дубів,  розстрілявши при цьому автомобіль лісової охорони. Шкода, що й досі злочин не розкрито.

На нараді відзначалося, що протягом останніх десятиріч траплялося немало складних періодів у лісовій галузі Чернігівщини, коли переробка деревини на підприємствах «згасала». А хто її зберіг, той нині у виграші. Відрадно, що остерські лісівники зуміли це зробити.

Майже тридцять років керував лісгоспом заслужений працівник сільського господарства України Іван Прокопович Данилець, з яким також зустрівся Олександр Демченко, перебуваючи на Остерщині, щоб врахувати і думку досвідченого ветерана стосовно кардинального поліпшення стану справ у лісогосподарюванні.

З 2011 року колектив очолює Юрій Миколайович Кравчук, котрий активно впроваджує на підприємстві європейський досвід з переробки деревини. Ось тому ДП «Остерське лісове господарство» отримало ще три роки тому Національний сертифікат, який підтверджує, що лісгосп заслужено удостоєний почесного звання «Державне підприємство 2014 року». Це — «срібло» рейтингу в Україні серед великих та середніх підприємств за сумою показників фінансово-господарської діяльності, а саме з прибутковості та ліквідності, масштабів виробництва та платоспроможності, соціальних показників, ефективності використання ресурсів, інвестиційної привабливості (за основним видом діяльності КВЕД 02.10) — лісівництва та іншої діяльністі.

Нині в обласному управління лісового та мисливського господарства вивчають питання об’єднання обох остерських державних лісгоспів.

Перебуваючи з робочим візитом на Остерщині, Олександр Демченко радився з  працівниками і спеціалістами цих двох структурних підрозділів стосовно їхнього об’єднання. «Головне в цьому питанні – зберегти колективи та робочі місця», – наголосив начальник Чернігівського ОУЛМГ.

Під час зустрічі з журналістами телеканалу «ЗІК» Олександр Демченко вкотре відзначав важливість людського фактору в успішному лісогосподарюванні. «Об’єднаний, а отже потужний лісгосп має очолити досвідчений керівник, за плечима якого – багаторічна і сумлінна праця в структурі Чернігівського ОУЛМГ та незаперечний авторитет серед лісівників», – підкреслив начальник обласного управління.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства