За сумлінну працю – визнання й пошана

Лісогосподарська галузь – одна з тих, яка вносить великий вклад в економіку і соціальну сферу Сіверського краю. У трьохтисячному трудовому колективі держлісгоспів працює немало визнаних  організаторів лісогосподарювання, знаних далеко за межами Чернігівщини, а також  сумлінних звитяжців праці як в заготівлі і переробці деревини, так і в лісовідновленні, створенні нових лісів для прийдешніх поколінь. Щоб рік від року багатшав і ставав щедрішим на лісове добро  зелений скарб Придесення.

У п’ятницю, 15 вересня, в актовій залі обласного управління лісового та мисливського господарства відбулося урочисте зібрання представників усіх 12 держлісгоспів області, керівництва та провідних спеціалістів управління з нагоди професійного свята – Дня працівника лісу.

На святкове зібрання лісівників завітали і почесні гості – голова обласної держадміністрації Валерій Куліч і голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Урочистості з нагоди професійного свята відкрив начальник обласного управління Олександр Демченко. Він привітав присутніх  колег, а в  їх особі – всіх працівників державних лісогосподарських підприємств з Днем працівника лісу і наголосив, що лісівники своє професійне свято зустрічають успішним виконанням усіх планових завдань у виробничій і фінансово—господарській діяльності, своєчасними відрахуваннями платежів до державного і місцевих бюджетів, до Пенсійного фонду держави. І тим приємніше усвідомлювати, що і наш лісівничий нелегкий труд вливається в загальнонаціональну економіку країни  для зміцнення її обороноздатності,  поліпшення рівня добробуту співвітчизників.

До слова запрошується голова обласної держадміністрації Валерій Куліч. Він наголосив, що держава, її місцеві органи високо цінують сумлінну працю лісівників. І саме за таку трудову звитягу – заслужені визнання і пошана.

Почесною грамотою Кабінету міністрів України за вагомий внесок у забезпечення розвитку і підвищення ефективності лісогосподарського виробництва, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджено Анатолія Васильовича Лошика – лісничого Невклянського лісництва державного підприємства «Городнянське лісове господарство».

Почесними грамотами обласної держадміністрації з нагоди Дня працівника лісу нагороджені Олексій Олексійович Бондарець – вальник лісу Узруївського лісництва ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» та Володимир Костянтинович Снітко – тракторист Пакульського лісництва державного підприємства «Чернігівське лісове господарство».

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено Віталію Миколайовичу Іванченку – водієві автотранспортного засобу нижнього складу Жадьківського лісництва ДП «Прилуцьке лісове господарство»; Олексію Івановичу Кулінічу – майстрові лісу Бахмацького лісництва ДП «Борзнянське лісове господарство»; Миколі Володимировичу Лугинцю – токарю автотранспортного цеху ДП «Семенівське лісове господарство», Миколі Васильовичу Темнюку – трактористові на трелюванні та вивезенні лісу Понорницького лісництва ДП «Холминське  лісове господарство».

Голова  обласної держадміністрації тепло поздоровив усіх нагороджених з відзнаками і побажав усім лісівникам ще плодотворніших успіхів на нелегкій лісовій ниві Придесення.

Привітання лісівникам з нагоди професійного свята голова обласної ради Ігор Вдовенко розпочав з поетичних рядків, присвячених тим, хто постійно піклується про зелений скарб Чернігівщини, примножуючи його щедрість і дужу добру силу для наступних поколінь.

Ігор Вдовенко оголосив присутнім, що розпорядженням обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди  Дня працівника лісу Почесною грамотою обласної ради з врученням нагрудного знаку нагороджені Петро Васильович Кулик – технічний керівник Олешнянського нижнього складу ДП «Добрянське лісове господарство», Олександр Миколайович Лук’яненко – тракторист Горбачівського лісництва ДП «Остерське лісове господарство», Володимир Васильович Янченко – майстер лісу Невклянського лісництва ДП «Городнянське лісове господарство».

Голова обласної ради сердечно поздоровив нагороджених з відзнакою представницького органу області і побажав кожному нев’янучої енергії в їхній благородній справі служіння  Сіверянським лісам.

На урочистому засіданні з нагоди Дня працівника лісу також оголошено підсумки конкурсу з благоустрою на кращу садибу лісництва, кращий рекреаційний пункт і кращий майстерський обхід. За результатами цього конкурсу кращими по обласному управлінню визнані: за кращу садибу лісництва перше місце – за Сосницьким лісництвом ДП «Холминське лісове господарство», друге – за Городнянським лісництвом ДП «Городнянське лісове господарство», а третє – за Горбачівським лісництвом ДП «Остерське лісове господарство».

У змаганні за кращий рекреаційний пункт перше місце посів рекреаційний пункт «Дубок» Мринського лісництва ДП «Ніжинське лісове господарство», друге місце – за рекреаційним пунктом «Велике озеро» Добрянського лісництва ДП «Добрянське лісове господарство», третє місце – за рекреаційним пунктом «Сосновий бір» Сосницького лісництва ДП «Холминське лісове господарство».

У змаганні за кращий майстерський обхід (дільницю) першість здобув обхід №3  Лосківського лісництва ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» (майстер лісу І.Ф. Писаренко), друге місце – за дільницею №1 Мринського лісництва ДП «Ніжинське лісове господарство» (майстер лісу А.М. Король). Третє місце – за обходом № 4 Придеснянського лісництва ДП «Остерське лісове господарство» (майстер лісу А.В .Кирик).

Урочисте засідання з нагоди Дня працівника лісу завершив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Демченко. Він сердечно поздоровив нагороджених почесними відзнаками з визнанням державою і  жителями Придесення сумлінної праці лісівників, подякував почесним гостям урочистого зібрання за їхні теплі слова на адресу лісівників і запевнив, що трудівники лісової ниви області не зупиняться на досягнутому в розвитку лісової галузі, а зроблять енергійні кроки для здобуття ще вагоміших результатів.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства