Зберегти ліси від пожеж – спільна відповідальність

В цей складний для всієї країни час головне зберегти найцінніше – людей та природні ресурси, адже ці втрати є часом незворотні. На Чернігівщині та Київщині ліси стали однією із важливих перепон для ворога. На сьогодні заборонено відвідувати лісові масиви, адже підступні загарбники  залишили після себе вибухонебезпечні «подарунки»: нерозірвані боєприпаси та міни. Не менше загрози для лісових масивів додає пожежонебезпечний період.

Відпрацювали практичні навички щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації, які пов’язані  з пожежами в природних екосистемах працівники державної лісової охорони Славутицького лісництва ДП «Чернігівський лісгосп» спільно із відділом організації профілактичної роботи Вишгородського РУ (3-ї оперативної зони) ГУ ДСНС України у Київській області. Рятувальники провели огляд визначення стану готовності до пожежонебезпечного періоду Славутицького лісництва, оскільки лісові масиви в цій частині межують між Київською та Чернігівською областями.

Серед визначених об’єктів перевірені у необхідній кількості лісові пожежні станції, пункти зосередження протипожежного обладнання та інвентарю у відповідності до вимог законодавства, проведені визначені лісорослинні зони та класи пожежної небезпеки земельних ділянок лісового фонду, створення необхідної кількості джерел протипожежного водопостачання у місцях з найвищою вірогідністю виникнення лісових пожеж, створення нових та оновлення минулорічних мінералізованих смуг та інші важливі протипожежні заходи.

За результатами спільної роботи лісівників та рятувальників розроблений мобілізаційно-оперативний план ліквідації можливих лісових пожеж. Боротися з вогнем в умовах воєнного стану це додаткова відповідальність та небезпека для лісівників. Тому лише спільними зусиллями збережемо зелені багатства для майбутніх поколінь!

 

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства