Збирають вирощений врожай

Взимку у ДП «Семенівський лісгосп» інтенсивно проводяться лісозаготівельні роботи. Так, лісівники збирають свій вирощений врожай – деревину, що досягла віку стиглості.

З початку року в лісгоспі розпочали освоювати запроектовану лісовпорядкуванням річну лісосіку. А це майже 65 тисяч кубометрів деревини рубок головного користування та 25 тисяч кубометрів від рубок оздоровлення лісів.

Зараз шістнадцять бригад (з яких п’ять приватних) розробляють лісосіки головного користування та проводять вибіркові санітарні рубки в осередках стовбурових шкідників. Несприятливі погодні умови – морози та глибокий сніг – ускладнюють і переїзди в лісах і проведення рубок та вивезення деревини, але кожен день більше п’ятдесяти лісорубів виїжджають на лісосічні роботи. З початку року в лісгоспі вже зрубано 10 тис. кубометрів деревини, вивезено 7 тис. кубометрів. Найскладніші для розробки лісосіки у віддалених, часом болотистих лісових масивах, розробляються в ці морозні дні. Це полегшує роботу лісогосподарської техніки на трелюванні та вивезенні лісової продукції.

За допомогою сучасних інформаційних технологій вся зрубана лісопродукція приймається майстрами лісу по електронному обліку деревини для подальшого використання в бухгалтерському та управлінському обліку.

З метою інформування громадськості про проведені лісогосподарські заходи всі дозвільні документи на право проведення рубок оприлюднюються на сайті підприємства.

Лісова галузь в Семенівському районі значно поповнює районний бюджет. Тільки за рубку деревини на лісосіках головного користування в 2017 році лісгоспом сплачено попневої плати в державний бюджет 7 млн 761тис. грн.

За заготовлену деревину на рубках догляду в місцевий бюджет сплачено 685 тис. грн.

Збереження та розвиток лісогосподарського виробництва є запорукою подальшого розвитку нашого району.

Михайло ВОЛК, ДП «Семенівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства