Зелені жнива і передноворічні рейди

Місяць перед головними зимовими святами чернігівські лісівники звично називають «зеленими жнивами». Адже державні лісогосподарські підприємства в цю пору активно реалізують ялинки та сосни, які охоче гостюють у перші дні нового року в наших домівках.

 

Протягом грудня на ринках обласного центру, а також у всіх райцентрах і навіть у столиці — на ялинкових базарах — продавалися запашні деревця з Сіверського краю, вирощені до свят на спеціальних плантаціях.

Між іншим, уже вісім років поспіль на лісових чарівницях закріплювалася бирка із штрих-кодом. Цей захід був серйозною перепоною для тих ділків, які намагалися «увірватися» на ринки з незаконно зрубаною зеленою продукцією.

І, звісно, сприяв тому, що жителі Чернігівщини купували сосни та ялини, котрі пройшли радіологічний контроль.

Слід відмітити, що в передноворічний період постійно проводилися рейди з охорони хвойних молодняків від незаконних рубок — за участю працівників лісової охорони, міліції, екологічної інспекції та представників ЗМІ.

Всього було проведено 385 передноворічних рейдів. На винуватців складалися адмінпротоколи, стягнуто штрафів на суму 3 тисячі гривень.

Що ж до «зелених жнив», то найбільше святкових деревець реалізували, Холминський, Прилуцький, Остерський, Корюківський, Городнянський та Добрянський держлісгоспи. У підсумку, на минулорічних ялинкових базарах було продано 28928 красунь-лісовичок, на загальну суму 1,4 мільйона гривень. Ця цифра набагато перевершила результат 2016 року.

 

Вікторія Паньок, головний спеціаліст відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства