Злагода, взаєморозуміння поміж лісгоспом і громадами – запорука обопільного успішного розвитку

У цьому переконалися чернігівські журналісти, всебічно ознайомившись зі стилем лісогосподарської діяльності ДП «Городнянське лісове господарство» і його взаємозв’язками з територіальними громадами, на територіях  яких господарюють городнянські лісівники.

Варто наголосити, що минулий, 2021-й  рік, усі лісгоспи Чернігівського ОУЛМГ завершили загалом успішно: виконали всі планові завдання з лісовідновлення, заготівлі деревини, підвищення рівня лісистості, створення нових лісів, сплаті всіх видів податків до місцевих та Державного бюджету, Пенсійного фонду і тим самим  внесли вагомий внесок у розвиток економіки і соціальної сфери Чернігівщини.

Один із таких лісгоспів, а саме державне підприємство «Городнянське лісове господарство» – в перших лавах успішного лісогосподарювання. Бо забезпечило злагоду і взаєморозуміння поміж лісгоспом і територіальними громадами, на землях яких господарюють – Городнянській, Тупичівській, Сновській. А це запорука обопільного успішного розвитку як для громад, так і для лісгоспу.

З минулого року очолює Городнянський лісгосп  Валентин Реуцький. Кілька слів про трудовий шлях очільника. В цьому лісгоспі працює  півтора десятка років. А народився  в селі Лемешівка на кордоні з Білоруссю. Закінчив Чугуєво-Бобчанський технікум, а згодом  і Харківський Національний університет імені Докучаєва. Починав лісівничу трудову біографію в Рубізькому лісництві лісником, став майстром лісу, через деякий час – помічником лісничого, а вже з 2013 року по 2020-й він – лісничий цього ж лісництва – одного з підрозділів лісгоспу на віддаленій околиці держави.

Його стиль роботи – високий  професіоналізм, організаторський хист, вміння працювати з населенням і активом територіальних громад. Ось тому в 2020 році Валентина Володимировича Реуцького  призначили директором ДП «Городнянське лісове господарство». Вже в році, що минає, це  держпідприємство сплатило до місцевих бюджетів 60 мільйонів гривень податків. До того ж, успішно виконало всі завдання з лісогосподарювання, захисту лісу від пожеж і хвороб, якісно підготувалося до життя лісу в зимових умовах.

Як бачимо, злагода і взаєморозуміння поміж лісгоспом і територіальними громадами приносить обопільну користь. Адже шість десятків мільйонів гривень – це заробітні плати вчителям і медикам, підтримка ветеранів війни і праці, вчасно відремонтовані і розчищені від снігу дороги. Отже, ліси і громади ідуть обіруч у своє майбутнє, яке, хочеться вірити, стане ще кращим.

Нині в усіх лісництвах лісгоспу в розпалі «зелені жнива», тобто передноворічна кампанія, відкриття ялинкових базарів.

Головний лісничий  лісгоспу Максим Левкович розповів:

– Цьогоріч, як і завжди,  виростили достатню кількість новорічних красунь на будь-який смак.  Тепер головне – їх реалізувати. Зараз доставляємо ялиночки і сосонки до дитячих садочків, шкіл, на площі міст, сіл і селищ. Навіть у Києві, Чернігові і далі реалізовують наші святкові дерева. Крім того, на території лісгоспу також можна вибрати найгарнішу з лісових красунь.

Не менш успішно відбуваються «зелені жнива» і в Моложавському лісництві цього ж лісгоспу, де лісничим Віктор Перчак.

– У нас цього року, як ніколи, багатий врожай новорічних  деревець. Можна придбати їх навіть в горщиках, щоб не зрубувати живих, а після свят  навесні посадити красуню у себе на подвір’ї, яка б росла-підростала і довго-довго радувала майбутні покоління.

А Новоріччя і Різдво Христове, які вважаються родинними святами, сам директор з дружиною Анною Михайлівною і п’ятирічним сином Володимиром відзначатимуть в рідній Лемешівці. І Валентин Володимирович, безсумнівно, підніме тост за те, щоб над Україною,  її лісами запанувало мирне небо, в родинах – злагода, здоров’я. Щоб наступний рік обов’язково приніс ще вагоміші здобутки як у житті держави, так і в житті лісгоспу та й загалом Сіверського краю.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства