Злагоджено, активно, результативно

Саме так можна охарактеризувати проходження Всеукраїнської акції з озеленення рідного краю і країни «Створюємо ліси разом», яка відбувалася в лісових господарствах, виходячи з аналізу і підсумків, проведених Чернігівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

На площі майже 30 гектарів висаджено півтораста тисяч дерев і створено лісових насаджень з порід сосни звичайної, дуба звичайного, берези повислої і клена густолистого.

У злагодженій і дружній роботі зі створення лісових насаджень взяли участь шкільна і студентська  молодь, члени учнівських лісництв, представники громадських організацій і територіальних громад, працівники засобів масової інформації, депутати місцевих рад і територіальних громад.

Багатолюдними стали в ці весняні дні не лише лісові масиви, де створювалися нові насадження, а й населені пункти, де розміщені садиби лісгоспів, їхніх виробничих підрозділів. Загалом в благоустрої з озеленення взяли участь майже сімсот жителів.

У дні проведення акції працівники лісгоспів провели десятки екскурсій до урочищ та рекреаційних зон, а екологічні стежки заповнили сотні зацікавлених життям лісу приїжджих, котрим в проведених лекціях розповідали про найбільш актуальні проблеми, які тепер вирішують лісівники в зв’язку з реформуванням галузі.

Під час акції «Створюємо ліси разом» члени  учнівських лісництв, а також п’ятсот школярів  під керівництвом учителів і лісівників виготовили і розмістили в лісових масивах, скверах і парках сотні шпаківень, підгодовували тварин і птахів. Щоб у весняний період після виснажливих перельотів з вирію і нелегкої зимівлі птахи і тварини отримали належні умови для розмноження і догляду за потомством.

Проведення акції «Створюємо ліси разом» стало по суті реалізацією цілого комплексу природоохоронних і суто лісогосподарських заходів для того, щоб спонукати громадськість, усіх жителів Сіверського краю до активної діяльності за здорове довкілля і примноження багатства наших лісів.

Підсумовуючи результати акції, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко сердечно подякував всім її учасникам і наголосив, що за таку колективну дружну роботу з озеленення рідного краю, створення нових лісових насаджень, безумовно, будуть безмежно вдячні прийдешні покоління.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства