Знову кивають на диких свиней

P5044799

Африканська чума свиней повернулася на Чернігівщину. Цього разу спалах небезпечної хвороби зафіксовано у селі Хибалівка Куликівського району. І хоча африканську чуму виявили у приватному господарстві, постраждають в першу чергу дикі свині.

Сьомого липня в Чернігівському обласному управління лісового та мисливського господарства відбулася робоча нарада з користувачами мисливських угідь. Мова йшла про повну депопуляцію дикого кабана на Чернігівщині.

Відкриваючи засідання, заступник начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Пономаренко зазначив, що всі витрати знову ляжуть на користувачів мисливських угідь та державну лісову охорону Чернігівського ОУЛМГ.

Начальник відділу мисливського господарства Микола Пиріг довів до відома користувачів мисливських угідь зміст протоколу №1 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській облдержадміністрації від 01.07.2016 року. Цим протоколом передбачена повна депопуляція дикого кабана на всій території області.

Начальник державної екологічної інспекції в Чернігівській області Леонід Бурковський підкреслив важливість присутності при спалюванні тварин представників екологічної інспекції, а також фото та відео-фіксації цього процесу.

У нараді взяв участь заступник начальника обласного управління ДСНС Ігор Афанасьєв. За його словами, спалювати тварин треба на спеціально відведених для цього майданчиках. Він також наголосив на тому, що рятувальники готові співпрацювати з мисливцями, лісівниками та екологами.

Користувачі мисливських угідь не надто зраділи перспективі цілковитого відстрілу диких свиней, адже всі витрати знову ляжуть на їхні плечі. До того ж у попередні роки мисливські господарства Чернігівщини чи не найбільше в Україні постраждали від африканської чуми свиней. Якщо в наступні роки події будуть розгортатися за тим самим сценарієм, то, за словами мисливствознавців, дикого кабана можна буде побачити тільки в Менському зоопарку.

На нараді розглянули питання проведення обліку пернатої дичини та погодження пропускної спроможності при полюванні на пернатих. Говорили і про найближче відкриття сезону полювання на пернату дичину, а також про боротьбу з браконьєрами та роботу єгерської служби.

Микола ТИЩЕНКО, Чернігівське ОУЛМГ

IMG_7309 IMG_7314 IMG_7332 IMG_7354 PICT9951

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства